Signo Rycon sitt miljøengasjement hever hele bakeriet. Arbeidsmarkedsbedriften ønsker å ta ansvar for klima og miljø og bidra til en grønn fremtid. Nå er det kronet med en sertifisering som Miljøfyrtårn.
Miljøfyrtårn-engasjementet sprer gode vibber i hele bedriften. Thomas Flinterud er veileder og miljøfyrtårnansvarlig og sier at det lønner seg å være sertifisert som Miljøfyrtårn.
– Miljøfyrtårn har et smart verktøy for miljøledelse. Det hjelper oss til å gjennomgå alle rutinene og resulterer i en mer lønnsom drift. Eksempler på dette er sparte utgifter på avfallsreduksjon, matsvinn, smarte transportløsninger og lavere energiforbruk. Samtidig får vi råd og hjelp for HMS og et redusert sykefravær, sier Flinterud.
Som leverandør av Jobbfrukt og en storprodusent av brød- og bakevarer er det mye mat som foredles og produseres i lokalene på Ryen.
Ryconbakeriet baker 140.000 glutenfrie brød i året. Da er det ikke til å unngå at noen stikker seg ut og ser litt rare ut. Hva gjør man da?
Guillaume Mourgues er veileder i Ryconbakeriet. Han har kommet opp med en lys idé for å redusere matsvinnet.
– Jeg ble trist hver eneste gang vi måtte kaste brød bare fordi de veide litt mindre eller var for store til posen. Under koronakrisen ble løsningen mer konkret. Jeg kjøpte en Too good to go-pose på Narvesen og fikk ideen om å gjøre det samme med våre brød som ikke passerte kvalitetskontrollen, sier Mourgues.
Neste dag var Mourgues raskt i gang og tok kontakt med Too good to go og opprettet konto.
Mourgues og baker Svein Erik Roos la til side brød og rundstykker som ikke ble godkjent, og la dem ut til salgs i appen. Det var en stor suksess og maten ble kjøpt opp i løpet av en og en halv time. Kundene er fornøyde med å få billig brød som smaker godt, selv om de kanskje ikke ser så pene ut. Samtidig er de fornøyde med at de er med på å redusere matsvinnet. Det blir vinn-vinn.
Mat som ikke kan selges, leveres til en gård hvor det blir til dyremat. Helt i tråd med Miljøfyrtårnets intensjoner.
Guillaume Mourgues overleverer bakevarer til en fornøyd kunde.
Mat som ikke kan selges, leveres til en gård hvor det blir til dyremat. Helt i tråd med Miljøfyrtårnets intensjoner.
Thomas Flinterud, forteller at sertifiseringen kvalifiserer Signo Rycon AS til å delta i flere anbud.
– Det gjør det enklere å dokumentere vårt miljøarbeid, og gir oss en styrket konkurransekraft. Det er utvilsomt en fordel når vi skal få inn flere kunder fremover.