I år er det Signo sin tur til å arrangere samling i Tegnspråknettverket, i samarbeid med Språkrådet.
Samlingen i tegnspråknettverket finner sted mandag 9. april 2018, fra kl. 10.00 til kl. 15.30. Vi skal være i Store auditorium i Nasjonalbiblioteket i Oslo. Nasjonalbiblioteket ligger i Henrik Ibsens gate 110.
Temaet for samlingen er Tegnspråkløftet. Detaljert program for Tegnspråknettverk finner du her.
Tegnspråkløftet er navnet på et prosjekt som OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) gjennomfører. Prosjektet har søkt Kunnskapsdepartementet om støtte.
Les mer om Tegnspråkløftet i Dagsavisen og Khrono.
Vi ønsker å gjøre nettverket til et mer forpliktende nettverk som kan bli et utgangspunkt for tiltak, samarbeid og utvikling. Det krever at hver deltakerinstans stiller med en person med beslutningsmyndighet og en person med faglig ansvar.
Påmelding Nasjonalt tegnspråknettverk
Arrangementet har en deltakeravgift på kr. 350,-. Dette dekker lunsj, kaffe, te og frukt i løpet av dagen.
Tegnspråknettverket ble opprettet av Norges Døveforbund i forbindelse med at «St.meld. nr. 35 (2007-2008) Mål og meining» kom. Språkrådet fikk koordinatorfunksjon for nettverket da Sonja Myhre Holten ble ansatt for å arbeide med norsk tegnspråkpolitikk med utgangspunkt i språkmeldingen. Tegnspråknettverket ble da gjort om til et nasjonalt nettverk.
Målgruppen er beslutningstakere og faglig ansvarlige fra de ulike aktørene på tegnspråkfeltet.
Målet med nettverket er primært å sikre at stortingsmeldingen blir fulgt opp. Dette kan gjøres ved at vi i nettverket:
Språkrådet er koordinator og avtaler en rullering av ansvaret for samlingene. Den som arrangerer nettverkssamlingen har ansvar for innholdet, i samarbeid med Språkrådet.
Språkrådet registrerer at det ikke er beslutningstakerne som deltar på nettverkets årlige samling. De som deltar er ansatte som ikke har den samme forpliktende myndigheten til å konkretisere tiltak.
Nettverket har dermed glidd i retning av å bli et møtested og et fag- og informasjonsnettverk. Dette har en verdi i seg selv, men er ikke det opprinnelige målet med nettverket.
Vi ønsker å gjøre nettverket til et mer forpliktende nettverk som kan bli et utgangspunkt for tiltak, samarbeid og utvikling. Det krever at hver deltakerinstans stiller med en person med beslutningsmyndighet og en person med faglig ansvar.
Eksempler på tema nettverket kan jobbe med er: