Marianne Sandve, seksjonsleder rehabilitering
Telefon: 930 45 149 / 23 16 75 00
marianne.sandve@signo.noVi gir rehabilitering og utredning ved alle typer skader eller diagnoser, uansett alder. Vårt tilbud er landsdekkende.
Du møter ansatte som bruker tegnspråk eller andre alternative kommunikasjonsformer. Da kan det bli enklere å forklare hva som er dine utfordringer. Flere historier
Vår målgruppe er døve, hørselshemmede og personer med kombinert hørsels- og synstap. Vår kommunikasjon er tilpasset den enkelte pasient, og tjenestene blir formidlet på tegnspråk eller alternative kommunikasjonsformer som taktil og haptisk kommunikasjon.
Ved spørsmål, ta kontakt:
Telefon: 930 45 149 / 23 16 75 00
marianne.sandve@signo.no
Vi er en del av spesialisthelsetjeneste og har avtale med
Helse Sør-Øst.
I spesialisthelsetjenesten er det regionale koordinerende enheter i alle de fire helseregionene. De koordinerende enhetene samarbeider om drift og betjener henvendelser på den nasjonale informasjonstelefonen for rehabilitering: 800 300 61 (grønn linje).
Henvisninger fra fastleger og privatpraktiserende avtalespesialister skal sendes elektronisk via Norsk Helsenett til Helse Sør-Øst: Regional koordinerende enhet (RKE) ved Sunnaas sykehus HF.
Søk i det nasjonale adresseregisteret og skriv "RKE". Da finner du RKE. Henvisningsskjema er ikke nødvendig, men henvisningen skal inneholde alle punktene i "Sjekkliste for henvisning" under.
Lenke til adresseregister (NB! Kun tilgjengelig i Helsenett)
Dersom det ikke er mulig å sende henvisningen elektronisk, kan den sendes via Digipost til adressen regional.koordinerende.enhet#V12C eller på papir til:
Regional koordinerende enhet (RKE) v/Sunnaas sykehus HF
Bjørnemyrveien 11
1453 Bjørnemyr
Sendes direkte til Signo Conrad Svendsen senter.
Postboks 160,
Nordstrand,
1112 Oslo
Sentralbord: 23 16 75 00
Teksttelefon: 23 16 75 01
- Pasientens navn, fødselsnummer, korrekt adresse og telefonnummer, ev. navn på foresatte.
- Henvisers navn, adresse og telefonnummer.
- Pasientens diagnose og beskrivelse av hvordan plagene påvirker daglig funksjon knyttet til arbeid, utdanning og fritid (fysisk, psykisk og sosialt).
- Andre forhold som kan påvirke rehabiliteringsevnen (komorbiditet, inkludert psykiske lidelser og rusmiddelproblemer).
- Oppdatert oversikt over legemidler i bruk vedlegges.
- Opplysninger om trygd- og arbeidsstatus.
- Vurder hvorvidt pasienten har behov for tolk.
- Hvis aktuelt, gi opplysninger om smittestatus som krever isolasjon på sykehus (f.eks. MRSA, ESBL, VRE).
- Angi problemstillingen med bakgrunn for henvisningen så konkret som mulig. Hva er pasientens konkrete mål/motivasjon for rehabiliteringen? Opptrening/rehabilitering er for uspesifikt.
- Hvilke tiltak er prøvd ut lokalt i 1. linjetjenesten? - Hvilken effekt hadde tiltakene? - Hvilken egenaktivitet/egentrening gjør pasienten i det daglige?
- Har pasienten en individuell plan?
- Er pasienten vurdert av spesialist? I så fall vedlegges epikrisen.
- Har pasienten tidligere mottatt rehabiliteringsopphold/poliklinikk/dagtilbud i spesialisthelsetjenestene (offentlig/privat) for samme tilstand/diagnose? - Dersom ja, hvilke tilbud?
- Hva har lokale oppfølgingstiltak bestått av i etterkant av rehabiliteringsoppholdet?
- Hva har tilkommet av nye funksjonstap etter ev. rehabiliteringsopphold i spesialisthelsetjenesten og/eller lokale oppfølgingstiltak?
Epikrise fra siste opphold vedlegges.
Les mer om henvisning til rehabilitering i spesialisthelsetjenesten på nettsiden Regional Koordinerende enhet (RKE) ved Sunnaas sykehus HF
Se også video Henvisning til rehabilitering i spesialisthelsetjenesten - YouTube