Anne Lill Øvstegård Johansen, leder fagavdelingen
Telefon: Tlf: 982 53 201
anne.lill.ovstegard.johansen@signo.noSigno Vivo tilbyr bo-, helse- og omsorgstjenester i et miljø der tegnspråk er en sentral del av kommunikasjonen. Tilbudet finansierer gjennom individuelle avtaler mellom norske kommuner og Signo Vivo.
Signo Vivo sine oppdragsgivere er store og små kommuner over hele landet. Tjenestene er basert på en kontrakt mellom Signo Vivo og hjemkommunen. Avtalen sikrer en felles forståelse av hvilke oppgaver hver av partene skal løse og ha ansvar for.
Den typiske tjenestemottakeren hos Signo Vivo er en person som har hørselshemning kombinert med kognitive utfordringer. Samtidig har tjenestemottakerne svært varierte behov og forutsetninger. Signo Vivo tilbyr bo- og omsorgstjenester til mennesker som har rett på kommunale tjenester etter Kommunal helse- og omsorgstjenestelov.
Hjemkommunen utformer tjenestevedtak som beskriver innhold og omfang av tjenestene.
Disse følger kravene i kommunal helse- og omsorgstjenestelov. På denne måten fungerer Signo Vivo som en forlenget arm for den enkelte kommunen.
Dette er tjenester som gis:
Signo Vivo sine ansatte er helsepersonell, og tjenester som gis er blant annet helsetjenester i hjemmet, praktisk bistand og opplæring, veiledning og samtaler. Tjenesteyterne skal legge til rette for høy grad av medbestemmelse og beslutningsstøtte for den enkelte tjenestemottakeren.
Tjenestene som Signo Vivo gir i henhold til tjenestevedtaket, er de samme tjenestene som alle kommuner gir til andre innbyggere med et omsorgsbehov. Forskjellen er at Signo Vivo gir disse tjenestene på tegnspråk og er tilpasset den enkeltes kommunikasjonsform.
"Døvblindhet er en kombinert syns-og hørselshemming av så alvorlig grad at de nedsatte sansene vanskelig kan kompensere for hverandre. Det gjør døvblindhet til en egen funksjonshemming". Døvblindhet begrenser i varierende grad en persons aktiviteter og hindrer full deltakelse i samfunnet. Det påvirker sosialt liv, kommunikasjon, tilgang til informasjon, orientering og omgivelse og mulighet for å bevege seg trygt og fritt omkring. Taktilsansen blir spesielt viktig ved forsøk på å kompensere for den kombinerte syns-og hørselshemmingen. En person som har denne funksjonsnedsettelsen, nyttiggjør seg ikke tegnspråk alene. Derfor blir det tilrettelagt med bruk av taktile tegn, haptisk kommunikasjon eller konkrete symboler eller gjenstander som gir mening for den enkelte. (Nordisk definisjon - https://nordicwelfare.org/ )
Kontaktinformasjon dersom du ønsker å vite mer:
Telefon: Tlf: 982 53 201
anne.lill.ovstegard.johansen@signo.no